Zwemmen onder de araluen falls (finch hatton gorge) en snorkelen in het great barrier reef rond de w

16 september 2014 - Airlie Beach, Australië

Sinds het vorige verhaaltje hebben we weer veel leuke dingen gedaan en her en der weer typisch Melroj en Judith-acties… Het begon met dat we een wandeling nog wilden doen in Eungella National park, 1 van de ‘voorgeprogrammeerde’ routes, waarbij we weer mogelijk een vogelbekdier zouden zien. Alleen kwamen we er tijdens ons uitstapje naar het plateau bij Broken River achter dat de digitale teller die aangeeft hoeveel km je nog kunt rijden, schrikbarend hard achteruit holde. Dat terwijl we, toen we onderaan de berg het bordje zagen staan ‘behind this point no fuell’, nog op de teller hadden zien staan dat we nog 127 km konden (en Eungella lag slechts 20 km verder dan Finch Hatton, waar die pomp was). Het tochtje van 5 km naar Broken River kostte ons 20 km op de teller, waardoor we opeens ipv 70 nog maar 50 km zouden kunnen. De volgende ochtend nog een keer naar Broken River rijden durfden we dus niet aan. Het plan was eerst naar beneden diesel halen, dan weer naar boven. De camping af was echter weer -5 km en zo ging het door tot we na een paar km nog maar 20 km zouden moeten kunnen… en dat terwijl we nu bergafwaarts reden, waarbij je zou verwachten dat je eerder minder dan meer brandstof gebruikt… En bij elke kleine helling in onze toch naar beneden, waar Mel gas moest geven, knepen we onze billetjes even samen. Maar wat bleek.. het leek juist dat we weer wat km’s erbij kregen als hij gas had gegeven…? Na een poosje kwam mel op het heldere idee dat wellicht de flotter van de brandstofmeter aan de achterkant zit. En als je dus naar beneden rijdt, de tank leger lijkt dan hij is en als je weer iets stijgt, weer waar wat voller. En inderdaad, onderaan de berg, nog 5 km te gaan tot de pomp, kregen we steeds meer km’s terug op de teller ;) Pomp in beeld, tank vol en om van de schrik bij te komen vonden we dat we wel een karton Ben en Jerry;s hadden verdiend, die ze verkochten bij de pomp. Heerlijk gesmuld van de Caramel Chew Chew op weg naar Finch Hatton Gorge, wat ook nog bij het Eungella National park hoorde, maar waarvoor we niet weer eerst 20 km omhoog hoefden. Ik had gelezen dat er hier de laatse 30 jaar al 5 mensen waren omgekomen omdat de rotsen rond de watervallen erg glibberig zijn en de stroming soms best sterk. Ik had dus Mel dit keer gevraagd alsjeblieft niet te gaan klauteren. Daarvoor in de plaats had hij echter een nieuw element gevonden… Op weg naar de gorge kwamen we over meerdere stroompjes/beekjes heen, waar het water echt over de weg liep. Mel plank gas en het water mooi aan beide kanten laten opspuiten. En of ik nog even wilde uitstappen, dan zette hij m in de achteruit en zou het opnieuw doen, zodat ik het even kon filmen… Haha naja kleine jongens worden nooit groot zeggen ze wel. Enzo ontdekte Mel dat er toch nog iets leuks te doen is met campers.

De wandeltocht door de gorge zou langs 3 plekken komen, de araluen falls, xx??xx crossing en Wheel of Fire. Het was allemaal niet zo ver bij elkaar maar bij nummer 1 en 3 kon je zwemmen in het poeltje onder de watervallen. Dat leek ons wel wat. Op naar de eerste. Onderweg bijna op een kleine hagedis gestaan die opeens overstak. Maar even verderop stond opeens de grote neef van het hagedisje… een guana… In het wild! IN nederland kom je de dieren die je in een dierentuin ziet over het algemeen niet tegen buiten de dierentuin… maar hier?? Gewoon op 2 meter voor je. Het beest ging nadat hij zich had laten fotograferen ervandoor en wij liepen door.  AL snel hoorden we de waterval. Trappetje af, uitkleden en .... er nog maar niet meteen in. Want wat was dat koud!!! Maar uiteindelijk er in 1x door. Brr. Later kwam er nog een gezin met een dochtertje van 8 bij en een vader, die ook erin kwamen. Het meisje vertelde (nadat we over de guana hadden verteld) dat er bij het wcblok aan het begin van deze wandeling een slang zat. Of we die ook gezien hadden? Ehmm nee????!!!

We besloten na onze koude duik dat we het wel gezien hadden en niet meer door naar de Wheel of Fire. Wat daar te zien is zal ons dus een raadsel blijven, iets wat ik nog steeds jammer vind. Haha misschien maar gewoon ;ns googlen naar plaatjes later.

We zijn doorgereden naar Airlie beach, waar we een camping vonden met 12u gratis wifi en omdat de camper al 2 nachten geen stroom had gehad, nu een powered site genomen. Meteen een tour voor vandaag geboekt: op een catamaran varen rond de Whitsunday Islands, waarbij we 2 stops zouden houden. 1 om te snorkelen bij een deel van het great barrier reef en bij Whitehaven Beach. Helaas hadden we 1 stop niet meegerekend, de stop waarbij we naar 1 vd eilanden gingen om een stel jonge, luidruchtige amerikanen op te halen die de tour vanaf hun eiland hadden geboekt. Het was eerst erg lekker rustig op de boot maar na 3 speedbood ladingen vol bedekten ze de boot :(. Maar het was echt een super goed geregelde tocht verder, incl thee/koffie/fris/bier/wijn en lunch. Het snorkelen was dus de echte 1e stop. We werden met behulp vd speedboot gedropt en mochten ongeveer 30 min zelf los dobberen. Zeer mooi, erg veel verschillende soorten vis gezien, sommigen zeer kleurrijk. Ik heb het kunnen vastleggen met mijn telefoon in dat onderwaterding. Al ben ik erachter gekomen toen ik net het 10 min durende filmpje terug keek dat filmen onderwater nog best lastig is.. haha ik word bijna misselijk als ik het terugkijk. Daarna dus 2 uurtjes op het strand van whitehaven gezonnebaad en gebadderd. Het strand is zo ontiegelijk mega spier wit… Prachtig.  Daarna een bbq-lunch en om de eilanden heen verder gevaren waarna we om 18u weer terug waren. We zijn allebei ondanks het 3x insmeren met factor 50 toch wat verbrand… Net maar even bij de supermarkt een 500ml verpakking met 50+ gekocht want we zijn al door 2 tubes van thuis heen. Bij de trip van vandaag krijg je gratis een overtocht naar 1 eiland naar keuze voor de dag erna. We hebben Hamilton gekozen. Vandaag hoorden we (toen we erlangs voeren) dat er allerlei rijke en (minder/) beroemde mensen er een huis hebben, zoals Julia Roberts en Eric Clapton. We weten alleen nog niet zo goed of we dat nu wel of niet willen doen. Op de boot kwamen we namelijk andere Nederlanders tegen, een dochter (rond de 30) die haar ouders en tante op rondreis nam door australie (zij was hier al langer). Ze kwamen juist van boven en vertelden dat je bij port douglas nog veel mooier kan snorkelen. Ook hebben we wat tips voor campings uitgewisseld en waren zij erg jaloers dat we een vogelbekdier gezien hadden ;).

Wat we morgen precies gaan doen moeten we nog even overleggen, toch naar Hamilton of alvast door naar Townsville (richting Cairs, waar we namelijk al over 4 dagen de camper moeten inleveren!). Maar nu ga ik eerst een douche pakken en wat foto’s uploaden. xxx

1. Fransien:
    16 september 2014
    Wat mooie dingen hebben jullie weer beleefd. Judith je geeft echt een goed en levendig beeld van jullie belevenissen. Wat zijn die foto's toch intensief van kleur. Is dat in werkelijkheid ook zo!?! 'k zie Mel nooit met een sigaret in de mond. Ben je nu echt zonder?? Veel plezier verder. Xxx
  2. Judith:
    16 september 2014
    Ja de kleuren zijn echt zo intens! In echt zelfs nog mooier dan op de foto's. En Mel is idd nog steeds gestopt goed he!
  3. Nelleke:
    16 september 2014
    hoi judith en melroj wat een fantastische verhalen ik geniet een beetje mee met jullie gr
  4. Frederike:
    17 september 2014
    Super super gaaf zeg! Ik heb echt hard op zitten lachen hier bij het lezen van je verhaal, dat Marco vroeg of alles wel goed ging. Geniet van jullie laatste dagen met de camper. Dikke kus